Geen tijd door 'Maak het met Mieke'

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 09:59

Wat een zotte tijden! Het doet iets met de tijd in ieder geval. Tegenwoordig zit ik vaker in mijn atelier, niet om te tekenen of te schilderen want daar lijk ik maar niet toe te komen. Ik vlucht naar de kelder voor een plekje waar het geen drukte van jewelste is, waar niemand telkens met voor hen een zeer urgente kwestie kan opduiken. Nee, ik trek mij terug in de krochten van ons huis om me op het gladde ijs van de semivirtuele wereld te wagen: online lesgeven, videochatten, zoomvergaderen én filmpjes maken.

Ouders kregen afgelopen periode heel wat werk bij op hun schouders en hebben daarbij nog graag dat zoonlief 'mee blijft op school', dat die verveelde dochter even alleen kan bezig zijn. De werkbundeltjes zijn bij de kroost echter niet de favoriete bezigheid en de hele dag achter een scherm kunnen we vanuit gezondheidsprincipe ook niet echt toelaten. Dan is het maar zoeken naar alternatieven. Ik heb het geluk te mogen werken op een school waar buiten de klasleerkrachten nog andere collega's aan de slag gegaan zijn om met filmpjes de kinderen thuis ook zinvol te animeren: mindfullnes, leren programmeren, gezellig en gezond kokkerellen of diervriendelijk bewegen (jaja, onze LO-juf doet het ons voor). Om het talentenpallet voor de kinderen nog wat te verruimen was er nog een aspectje dat ontbrak: muzische vorming...

Brrr bwaa flfrlrllll pfff. Eerlijk, mezelf filmen en vinden dat het natuurlijk overkomt? Nee, ik heb niet de naturel van een vlogster, kom niet hip over en mijn camerakunsten lopen nogal eens in het honderd door de te wankele constructies die de iPad in positie had moeten houden. 
En toch... ik kreeg foto's doorgestuurd van enthousiaste leerlingen met hun werkstukjes, maar ook reacties van ouders: "Het heeft nog geen resultaat opgeleverd, maar het filmpje wordt hier wel telkens opnieuw afgespeeld." Tja, dan hebben ze toch ook een stukje theater (al is het dan van de amateuristische soort) kunnen meepikken in tijden waar dat niet evident is.

Maak het met Mieke

"Mongens en meisjes, maak maar megaveel moois. Met 'muf' Mieke lukt het misschien."

Beoordeel je het graag zelf? Dan kan je hier een kijkje gaan nemen:

 

https://youtu.be/I0KvAsYbIjY

https://youtu.be/lieppYtedf0 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.