Larieboek en apekool

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 21:00

Tjonge jonge... blij, verrast, orenflapperend verbaasd, op-blote-voeten-huppelend-enthousiast. Tcho, ik weet niet hoe ik het gevoel moet omschrijven.

Ik neem jullie even mee naar een kwartiertje geleden om het uit te leggen:

Tijdens het tekenen kruip ik haast in mijn potlood of pen, muziek kan dat nog versterken. Ik lijk dan weg van de wereld. Mijn neus plakt haast op het blad of scherm, met als risico dat ik bij een onverwachte nies het hele ding moet ontdoen van de ongecontroleerde spetters. (Mijn excuses voor deze plastische omschrijving.)

Soms gaat het er wat repititiever aan toe en zet ik graag een podcast op om de 'interessantheid' wat op te krikken. Eén van mijn favorieten is 'Larieboek & Apekool', een maandelijkse podcast waarin "Yarne en Jochen ouders en hun kinderen helpen door het bladeren het bos te zien. Elke maand strijken ze neer op een boeiende leesplek in Brussel om telkens rond een thema de parels aan de zw... luisteraars te voederen. Want niemand heeft tijd voor slechte boeken!"
Ook dit houdt enorme risico's in: sinds de zomer van 2022 ging het bergaf met mijn financiële toestand, maar mijn boekenkast groeide aanzienlijk!
Om maar even te schetsen dat er heel wat interessant en mooi leesvoer door hen wordt voorgeschoteld.

Terug naar dat kwartiertje geleden:
Ik zat dus lijntjes te trekken op mijn tekentablet toen ik plots hoorde zeggen: "Dit is Edo, zoon van Sax van Mieke Evenepoel". Een verbaasde frons trok over mijn voorhoofd. "Het is een debuut en debuteren met zo'n ambitieus project is eigenlijk al zot genoeg, maar er dan nog in slagen ook, dat is heel straf." Nu ben ik niet het type dat mijn gevoelens goed in bedwang kan houden. Mijn tekenpen vloog dan ook in een oogwenk ergens naar de andere kant van het bureau en greep ik de bluetoothspeaker beet terwijl ik naar mijn nietsvermoedende huisgenoten spurtte: "Luister!".
Gesputter en gehakte flarden waren het enige dat ze te horen kregen. Natuurlijk, geen verbinding meer met de computer! Na wat gefrunnik lukte het dan toch om de rest van de commentaar te horen.
"Amai, moeke is precies blij," kwam mijn tienerdochter meesmuilend op de proppen. Ik negeerde het amusante toontje en spoelde terug om alles opnieuw te beluisteren.
Wel ja, recensies zijn interessant, of ze nu positief of negatief zijn. Maar als je in één van je favoriet podcasts genoemd wordt als "Iemand om in de gaten te houden. Wat mij betreft het beste debuut van 2023." Tja... dan kunnen een besnotterd scherm, een lege portemonnee-van-het-vele-boeken-kopen of lacherige puber mij even helemaal niets schelen!

Hier kan je het zelf beluisteren en horen tussen welke geweldige auteurs en illustratoren ik vernoemd wordt. Je ben wel gewaarschuwd: deze actie kan uw financiële toestand schaden!

https://open.spotify.com/episode/5QqWrFquptAUPVsi1KWK1j?si=fe11ab10e7cf456e&nd=1&dlsi=05184259cc154446 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.